sportdata.gr:
sportdata.gr
Menu Guide - Είστε εδώ:
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
"Κωφεύουν οι πάντες"

Κωφεύουν οι πάντες

27/2/2014 sportdata.gr - 'Αρθρο του Αχιλλέα Τζορμακλιώτη

Με την εβδομάδα να βρίσκει το Champions League σε εξέλιξη, με τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει την – ίσως – μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του και με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται Πέμπτη βράδυ με την Μπενφίκα, σίγουρα, σε πολλούς, τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στην τηλεοπτική «Δίκη» μοιάζουν με σταγόνες σαντιγί στη τούρτα του μίζερου ελληνικού ποδοσφαίρου. Για μένα, πάντως, το χειρότερο είναι άλλο. Και που τα είπε, τί έγινε; Προφανώς τίποτα. Χρόνια ολόκληρα τώρα, πίσω από ένα τίποτα κρύβονται όλοι. Η πρόθεσή μου δεν είναι να υποστηρίξω τα όσα είπε ο γνωστός ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, αλλά ούτε μπορώ να τα προσπεράσω.

Το πρόσωπο Κούγιας έχει κάνει αδιαμφισβήτητα πολλά λάθη. Με προπονητές, γυμναστές, ποδοσφαιριστές, φιλάθλους κτλ. Δε θα πω αν ορθώς τα έκανε ή όχι, αλλά η παρορμητικότητα του χαρακτήρα του ήταν αυτή που τον εξέθετε πολλές φορές και, ενδεχομένως, τον οδηγούσε σ’ αυτά. Σε παρασκηνιακό επίπεδο, όμως, δε μπορείς να του προσάψεις πολλά. Και ξέρετε γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι καμία από τις εκάστοτε ομάδες του δεν ανέβηκε Σούπερ Λίγκα. Κυνηγήθηκε δηλαδή. Κάτι που είναι πασιφανές, με μία έστω περιστασιακή παρακολούθηση των ομάδων του. Διότι, πολλά από αυτά που λέει και πράττει ενοχλούν κάποιους.

Όποιος, λοιπόν, είδε τα όσα είπε – κατήγγειλε στην «Δίκη» την Δευτέρα, δεν έχει παρά να αηδιάσει και να νιώσει, για μία ακόμη φορά, ντροπιασμένος για το προϊόν του ποδοσφαίρου που παράγει η χώρα μας. Μίλησε για ομάδες – χωριά, για ανύπαρκτους παράγοντες και προέδρους ομάδων, για συγγενικές σχέσεις διαιτητών με παράγοντες και όργανα της ΕΠΟ, για λάδωμα ανθρώπων της ΕΠΟ και για πολλά ακόμη. Ο καθένας κρατάει και πιστεύει ό,τι θέλει. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ δυνατόν να σκαρφίστηκε τόσα ονόματα και τόσες σχέσεις, τις οποίες και απεδείκνυε με στοιχεία, μόνο και μόνο για να κάνει τον χαβαλέ του και για να βρει το δίκιο του. Άλλωστε, κατά δήλωσή του, ηττήθηκε και αποσύρει την ομάδα του από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Εκείνο που κάνει εντύπωση όμως – και ενισχύει την άποψή μου περί αληθινών δηλώσεων του Κούγια -, έχει να κάνει με την ελάχιστη προβολή που τους δόθηκε. Μα και αισχρά ψέματα να έλεγε, το γεγονός και μόνο ότι είπε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι τόσο σοβαρά πράγματα, είναι σημαντικότατο. Άξιζαν, οπότε, να έχουν την προβολή που τους αρμόζει και ο κόσμος θα έβγαζε τα συμπεράσματά του. Αντ’ αυτού, όλα τα σάιτ και οι εφημερίδες έκαναν μια απλή αναφορά και έθαψαν αυτή τη συνάντηση κάτω από το γυαλιστερό κόκκινο χαλάκι του Champions League και της νίκης του Ολυμπιακού. Πώς δημιουργεί η κυβέρνηση θέματα ξεσηκώνοντας τα ΜΜΕ κάθε που είναι να πάρει νέα μέτρα; Ε, ένα τέτοιο πράγμα. Συμπεραίνουμε, δηλαδή, ότι όλο αυτό το σύστημα βρωμιάς, συμφέρει πολύ περισσότερους από όσους μπορούμε να φανταστούμε. Μη περιμένουμε, λοιπόν, οι φίλαθλοι και ας πάψουμε να συντηρούμε και να συντηρούμαστε μέσα σε αυτή τη δυσοσμία. Μόνο στους οπαδούς βρίσκεται η πραγματική λύση του πολυσύνθετου αυτού προβλήματος και δεν αξίζει να αγνοείται συνεχώς.